Kleinschalige opvang

toverboom-green

Kleinschalige opvang

Om het echte gezinsleven te nabootsen vinden wij het belangrijk dat zowel ouders, kinderen als pedagogisch medewerkers zich echt thuis voelen. De ruimte is zo ingedeeld dat het één grote woonkamer is die verbonden wordt aan elkaar met de keuken. Hierdoor hebben de leidsters ook nog zicht en ‘verbondenheid’ met de groep wanneer zij bevoordeeld staat te koken.

Als je bij ons binnenloopt ervaar je dan ook al snel dat de rustige kleuren op de muur, de houten meubels, huiselijke aankleding van de ruimtes voor een huiselijke sfeer zorgen.

Er is een vast team bij de Toverboom, die ook wel flexibel ingezet kan worden in bijvoorbeeld vakanties. Hierdoor hebben we bijna geen invallers nodig en is er altijd een bekend gezicht op de groep. Mocht er toch onverhoopt nog een ziekte bovenop komen dan kan Femke ook altijd nog op de groep werken.

Wij hebben twee kleine groepen van Max 10 kinderen. Normaal gesproken zie je op een 0-4 groep dat er 12 kinderen op een groep zitten met 2 leidsters. Wij hebben we bewust voor gekozen om twee kinderen minder op de groep te hebben waardoor we dus standaard boven de ratio zitten qua leidsters en we zo echt aandacht kunnen hebben voor de kinderen. Daarnaast is er ook ruimte om een extra leidster in te zetten mocht dit nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kindje wat komt wennen. Die heeft (vaak) extra tijd en aandacht nodig om zich thuis te voelen en daar willen we ook echt de tijd voor nemen.

Bij ons worden ouders ook echt betrokken bij  het wenproces. We maken samen afspraken over hoe lang en hoe vaak een kindje komt wennen en de ouders zijn altijd welkom om te blijven de eerste (paar) keer. We merken dat dit een positief effect heeft op het wenproces omdat we heel erg naar het kind en de behoefte van het kind kijken, maar ook omdat op deze manier we snel(ler) een vertrouwensband opbouwen met de ouder(s). Hierdoor voelt het voor de ouder vaak fijner om hun kind achter te laten wat een positief effect heeft op het kind. De leidsters zijn allemaal bekend voor de kinderen. We doen het ‘hekje’ tussen de groepen wel dicht op drukke tijden/dagen, maar op rustige dagen is de groep ook vaak samen waardoor iedereen elkaar dus kent. Als ouder ken je dus ook iedereen die bij de Toverboom werkt.

Communicatie en ouderparticipatie is ook iets waar wij veel aandacht aan besteden. Van een uitgebreide overdracht, overleg gedurende dag met eventueel een leuke foto,  ouder en kledingruil avonden tot de Sinterklaas werkavond en het hoogtepunt van het jaar: het zomerfeest.

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!