Kleintjesmethode

Kleintjesmethode

Bij de Kleintjesmethode bied je geen gepureerd voedsel, maar stukjes aan. Je kind bepaalt zelf wat en hoeveel hij eet. Het lijkt een beetje op de Rapley methode (ook wel Baby Led Weaning). Het grote verschil is dat je bij de Kleintjesmethode met een introductieschema werkt terwijl je bij de Rapley methode alles aan ‘mag’ bieden behalve suiker, zout en honing.

In het introductieschema van de Kleintjes methode staat precies wat je vanaf wanneer aan mag bieden. Zo ‘mag’ appel al vanaf 6 maanden, maar aardbei pas vanaf 12 maanden. Dit introductieschema is gebaseerd op de veiligheid (een bosbes is bijvoorbeeld nog een lange tijd gevaarlijk), maar vaak ook om reacties die voedsel teweeg kunnen brengen en om de darmflora te beschermen.

U kunt als ouder tijdens het intakegesprek aangeven of u wilt dat wij ons aan het introductieschema houden voor uw kindje.

Wij volgen deze methode vanaf 6 maanden. Stefan Kleintjes, bedenker van de Kleintjes methode, geeft aan dat het belangrijk is om pas na 6 maanden te beginnen met vast voedsel omdat het verteringssysteem beter op orde is en het kindje zelfstandig rechtop kan zitten.

Wilt u meer lezen? Wij hebben het boek: ‘Eten voor de Kleintjes’ van Stefan Kleintjes, bij de Toverboom en u kunt dit boek lenen als u wilt.

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!