Natuurlijke Kinderopvang in Leiden

Wij bij KDV De Toverboom vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd zich bewust worden van natuurlijke producten/materialen, en dat de natuur belangrijk is voor de mens. Natuurlijke producten zijn niet alleen beter voor de natuur, maar ook voor de gezondheid van de mens.

Natuurlijke producten/materialen bij Kinderdagverblijf De Toverboom

Bij ons kinderdagverblijf hebben wij veel natuurlijk speelgoed, hier hebben we bewust voor gekozen omdat, het eenvoudiger is van opzet. Houten speelgoed zet namelijk deuren open voor een grenzeloze fantasie en het stimuleert de creativiteit. Dit komt doordat houten speelgoed vaak niet tot in de allerkleinste puntjes is afgewerkt.

Houten speelgoed vraagt vaak om wat werk, omdat het geen knopjes of geluid heeft. Het kind zal dus zelf moeten draaien, duwen of trekken, dit zorgt ervoor dat je kind een actieve geest krijgt.

Ook is het zo dat er in houten speel goed geen giftige stoffen zitten, dus is het veiliger voor je kind.

In de natuur met Kinderdagverblijf De Toverboom

De natuur heeft een positief effect op kinderen, ze worden minder snel ziek, ze slapen beter en het is goed voor de ontwikkeling. In de natuur zijn stimuleert het creatieve gedrag van kinderen.

Daarom genieten wij elke dag minimaal één keer van buitenspelen met de kinderen. Per seizoen valt er veel te beleven buiten: in de lente gaan we bijvoorbeeld bloemetjes zoeken, in de zomer picknicken, in de herfst kastanjes zoeken en in de winter sneeuwpoppen maken als er sneeuw is.

We hebben ook een moestuin waar we samen met de kinderen bezig zijn. Wij vinden dat kinderen veel buiten horen te zijn vanwege positieve gezondheidseffecten.

Onvoorwaardelijk ouderschap

Buiten spelen

Borstvoeding

Kleintjesmethode

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!