Over de Toverboom

Iedere keer als ik mijn kinderen wegbracht, kampte ik met een schuldgevoel

Een plek waar je je kindje met een gerust hart kunt wegbrengen, zonder dat je je zorgen maakt dat de leidsters zich niet houden aan jouw wensen?

Hier kampte ik mee zo’n 3 jaar geleden. Ik miste het warme thuisgevoel, een stuk natuurlijk ouderschap, waarbij kindjes gezonde voeding kregen, vaak buiten kwamen, werden gevoed op verzoek, zonder huilen in slaap vielen en respectvol om ging met mijn moedermelk.

Vanuit deze ontevredenheid en vertrouwen dat het anders kon, is de Toverboom ontstaan. Nergens vond ik dit complete plaatje wat ik zoveel ouders en kindjes gun.
Nobody is perfect, maar wij doen onze stinkende best om echt kindvolgend te zijn en niet enkel op papier. Uiteraard hebben wij te maken met protocollen vanuit de GGD en overheid, maar een feit blijft dat welzijn van de kinderen voorop staat.

Mijn baan opzeggen, niet wetende of deze ‘zweverige’ visie ( aldus anderen) zou aanslaan, was een enorme stap, maar de beste die ik in mijn leven genomen heb. Het blijkt  dat er meer ouders zijn die hun draai niet kunnen vinden bij de grote kinderdagverblijven. Nu blijkt dat er zoveel vraag is naar natuurlijke opvang, dat zelfs ouders die in andere steden wonen overstappen omdat ze zich zo thuis en gehoord voelen.

Ik ben enorm dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik het voorrecht heb om voor zoveel kindjes te mogen zorgen. Tevens trots op het team dat wij samen  met elkaar een warme, liefdevolle omgeving voor hen creëren.

Liefs en veel warmte,

Femke

Team

Ons team is klein en hecht en we proberen de sfeer van een groot gezin neer te zetten. Femke, de eigenaresse, staat zelf ook op de groep, om zo te lijntjes kort te houden met zowel het team als de ouders. We hebben openheid en respect voor elkaar en alle ouders die bij ons komen, maar ook voor andere culturen of visies. We blijven graag leren en werken aan onze professionele maar ook persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we nieuwsgierig en onbevangen nieuwe ontwikkelingen op gebied van onder andere (borst)voeding, pedagogiek, veiligheid en natuurlijk ouderschap op de voet volgen.

We hebben oprechte interesse in het kind en proberen hierbij zoveel mogelijk onze eigen meningen en invullingen terug te houden. Het kind kan in vrijheid spelen en voelt zich in zijn/haar eigen kwaliteiten gezien zodat het onvoorwaardelijk verder kan ontwikkelen, natuurlijk onder onze liefdevolle verzorging en begeleiding.

Het merendeel van het team is zelf moeder en tevens HBO geschoold en heeft ruime ervaring opgedaan met het werken met kinderen. Ook is er kennis in het team aanwezig door opgedane ervaring met kinderen met een hooggevoeligheid en autismespectrumstoornis. Wij kijken verder dan het gedrag wat het kind vertoond en gaan zo nodig samen in gesprek om te kijken hoe het kind zich fijner op de groep voelt.

KLEIN

SCHALIGHEID

BEWUST EN

DUURZAAM

BIOLOGISCH EN

PLANTAARDIGE

VOEDING

LIEFDEVOL

OPVOEDEN

Natuurbeleving