Gezonde voeding

Gezonde voeding

Elke middag wordt er een warme maaltijd door onszelf bereid.

Hoe fijn is het als ouder zijnde om aan het einde van de dag niet perse thuis meer te hoeven koken? Omdat de kinderen om 16.30 ook nog een broodmaaltijd krijgen, hebben ze de meeste voedingsstoffen binnen voor die dag. Maakt u zich zorgen of uw kindje wel genoeg eet? Onze ervaring is kinderen bij de Toverboom 9 van de 10 keer beter eten als thuis, omdat ze andere kinderen ook zien eten.

Biologische voeding

Bij De Toverboom houden we van de natuur, de dieren en het milieu. Dus is het kiezen voor biologische producten bij ons een logisch keuze. Bij de productie van biologisch voedsel wordt namelijk zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving en worden er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Op de groep staat een waterfilter. Er is toch gebleken dat er best veel onnodige dingen zit in ons kraanwater (denk bijvoorbeeld aan medicijnen) en dus hebben we een gezondere variant gevonden op kraanwater waarbij we dus geen flessen water hoeven kopen.

In de middag bakken wij zelf broodjes. In de ochtend maken we het deeg van pure producten en laten het rijzen.  Na het middageten is het deeg genoeg gerezen en gaan we met de kinderen aan tafel en verdelen we het deeg zodat zij zelf hun eigen broodje kunnen maken. Naast het feit dat dit een gezonde variant is (er zitten immers geen toegevoegde stoffen in), is het ook nog een een super leuke activiteit voor de kinderen. De kinderen zijn hierdoor betrokken met het proces waardoor ze ook vaak beter eten.

Vegetarisch/vegan friendly

Wij doen ons best om altijd een zo gezond en gebalanceerd mogelijke maaltijd voor de kinderen neer te zetten.De Toverboom is Vegan Friendly

Wij missen dierlijke producten hier ook helemaal niet in en bieden dan ook een vegetarische en vaak zelfs veganistische maaltijd aan. Er zijn meerdere redenen waarom wij gekozen hebben voor een vegan friendly beleid. Naast dat wij aan zowel de dieren als het milieu denken, houden wij ook rekening met de wensen van ouders die halal, geen varkens of rundvlees eten vanwege geloofsovertuigingen. Op deze manier sluiten wij niemand buiten en weten kinderen ook waar ze aan toe zijn.

Als bron van eiwitten gebruiken wij bijvoorbeeld veel verschillende soorten peulvruchten (zoals bonen, kikkererwten en linzen) of tofu. Maar ook volkoren graanproducten zijn een bron van eiwitten. Calcium is ook vaak een punt van zorgen van mensen wanneer zij een vega(n) leefstijl overwegen. Wij bieden de kinderen die geen zuigelingenvoeding meer drinken, maar nog wel een vorm van ‘melk’ drinken, havermelk aan waar calcium en vitamines aan toe zijn gevoegd of biologische volle melk. Daarbij zit er ook veel calcium in groente, peulvruchten en noten.

Allergieën/wensen

Heeft uw kindje last van allergieën? Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw kindje iets binnen krijgt wat hij/zij niet mag hebben. Doordat wij al zo veel mogelijk allergeenvrij eten, is voor ons geen enkele moeite om het eten aan te passen. En heeft uw kindje toch nog een andere allergie? Hier houden wij uiteraard rekening mee.

Tenslotte: De maaltijd is een fijn samenzijn en dit willen wij ook graag zo houden, kinderen bepalen dus zelf wanneer zij genoeg hebben. Voor kindjes onder het jaar geldt: food before one is just for fun!

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!