Buiten spelen

Buiten spelen

Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kindje dagelijks buiten komen, maar helaas heeft niet iedereen een tuin. Omdat wij dit ook erg belangrijk vinden, hebben we een ruim opgezette groene tuin aangelegd waarvan wij minimaal een keer, maar vaak twee keer per dag genieten. In de lente zoeken we naar de eerste dappere bloemetjes, in de zomer gaan we lekker picknicken, in de herfst zoeken we kastanjes en stampen we in de regenplassen en in de winter valt er misschien wel sneeuw om een mooie sneeuwpop te maken! Kijkend naar de natuur geven de seizoenen en jaarfeesten ons een ritme aan, net zoals een vaste opbouw van de dag en gewoonten ons een houvast in de tijd geven. Voor kinderen is deze voorspelbaarheid veilig en vertrouwd.

In onze natuurlijke tuin valt van alles te beleven. In onze moestuin leren ze waar de tomaatjes nu precies vandaan komen en hoe ons eten groeit en bloeit. Wij vinden dat kinderen veel buiten horen te zijn vanwege positieve gezondheidseffecten zoals de aanmaak van vitamine D maar ook zodat zij in contact komen met de seizoenen, het ritme van de natuur en daarmee hun eigen natuur ontdekken.

De kinderen kunnen glijden, zandijsjes maken in de zandbak, lekker fietsen, maar vooral lekker ontdekken en vies worden, met de handen en blote voetjes ervaren hoe de aarde en het zand aanvoelt, het gras kriebelt, hoe de beestjes aanvoelen, is typerend voor een dag bij de Toverboom.

Ook buiten slapen behoort tot de mogelijkheid. Kinderen die buiten slapen bouwen weerstand op, krijgen meer vitamine D en meer frisse lucht. Wij hebben dan ook de zogeheten Lutje potjes, buitenbedjes welke aan de veiligheidseisen voldoen.

 

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!