Dragen

parenting

Dragen

De meeste kinderen, groot of klein, hebben veel behoefte aan fysieke nabijheid. Wij vinden het belangrijk om niet voorbij te gaan aan die behoefte en zijn dan ook bekend met ergonomisch dragen en bieden de kindjes die dat nodig hebben dus ook aan om gedragen te worden in een van onze draagzakken of draagdoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens het wennen, bij doorkomende tandjes of om in slaap te vallen.

Soms is dit tijdelijk en soms slaapt een kindje maanden bij ons in de draagzak. Wij geloven er niet in dat wij kinderen hiermee kunnen verwennen, integendeel, het versterkt alleen maar het contact met de leidsters waardoor het vertrouwen groeit om de wereld te ontdekken. We zien ook dat de behoefte vaak langzaam weer afneemt en kinderen het niet meer nodig hebben of opeens in een bedje gaan slapen. Zo volgen wij de natuurlijke behoeftes van kinderen om ze een zo veilig mogelijke basis te geven bij ons om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Uiteraard kunnen wij, bijvoorbeeld arbo technisch gezien, niet elk kindje dragen, maar schroom niet om met ons contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!