Bewuste kinderopvang in Leiden

Voor ons is de natuur belangrijk, daarom is het voor ons ook belangrijk om bewust bezig te zijn. Dit doen voornamelijk door natuurlijke producten, materialen en voeding te gebruiken. We willen de kinderen op onze opvang ook bijbrengen dat de natuur belangrijk voor ons is.

Duurzaam bij Kinderdagverblijf De Toverboom:

We proberen zo bewust mogelijk te leven bij KDV De Toverboom, dit doen we op verschillende manieren. We maken gebruik van biologische producten, wasbare billendoekjes, ecologische schoonmaakproducten en voornamelijk natuurlijke producten. De ruimte waarin we de kinderen opvangen bestaat ook uit natuurlijke producten en speelgoed. In de middag krijgen de kinderen ook vers gebakken volkorenbrood.

De kinderen kunnen hun eigen groente kweken in de moestuin, zo leren ze precies waar het vandaan komt, hoe het groeit en bloeit. Ook nemen we de kinderen elk seizoen mee naar buiten, zodat zij zich bewust worden van alles wat er gebeurt in de natuur. En waar bepaalde dingen vandaan komen en hoe deze groeien.

De kinderen nemen we ook mee naar de glasbak en naar de composthoop. Dit vinden ze niet alleen leerzaam, maar ze hebben het ook enorm naar hun zin tijdens deze uitjes.

Waarom bewust kinderdagverblijf?

Omdat het natuur en het milieu voor ons belangrijk is, willen wij zo bewust mogelijk bezig zijn. Alle beetjes helpen om de aarde gezond te houden. Daarom maken wij gebruik van producten/materialen die niet schadelijk zijn voor de natuur. We willen er immers voor zorgen dat de nieuwe generatie zo lang mogelijk op een gezonde planeet kunnen blijven leven. Ook zijn wij de laatste generatie die hier wat aan kunnen doen, dus zetten wij ons in om voor een betere aarde te zorgen.

Gezonde voeding

Natuurlijke materialen

Duurzaamheid

Heb je een vraag of wil je een keertje langskomen,
vul je hieronder je gegevens in en we nemen zsm contact met je op!